4,7 / 5
(75 waarderingen)
De Vloerenman logo

PVC vloer

Is de keuze voor uw nieuwe vloer gevallen op een PVC vloer? Dat is een keuze waar we bij de Vloerenman alleen maar enthousiast van worden. PVC is verkrijgbaar in veel verschillende kleuren en stijlen en is uitermate duurzaam. Ook is dit type vloer makkelijk te onderhouden en heeft het een geluiddempende werking. U kunt een PVC vloer bovendien uitstekend combineren met vloerverwarming, waardoor u altijd geniet van lekkere warme voeten.

Of u nu op zoek bent naar alleen een PVC vloer, gebruik wilt maken van de legservice of een partner zoekt die direct de vloerverwarming plaatst, de Vloerenman is van alle markten thuis. Plan een vrijblijvende afspraak in en ontdek de mogelijkheden.

Vrijblijvende afspraak inplannen

PVC vloer

PVC vloeren prijzen

U koopt bij de Vloerenman al een PVC vloer vanaf € 29,95 per vierkante meter. Dit maakt PVC een zeer aantrekkelijke optie voor particulieren. U vindt bij ons bovendien verschillende soorten PVC vloeren waarbij er verschil zit in de toplaag van het materiaal. Deze toplaag is een sterke slijtlaag die ervoor zorgt dat de vloerdelen langer meegaan en weinig onderhoud nodig hebben. Bij de Vloerenman vindt u onder andere de volgende PVC vloeren:

Tussen de onderlinge kwaliteiten zitten prijsverschillen. De PVC vloeren die wij voeren in ons assortiment, voldoen allemaal aan de ISO 24346 normering.

PVC vloer en vloerverwarming

Een nieuwe vloer is een uitgelezen moment om de overstap naar vloerverwarming te (her)overwegen. Want als uw nieuwe vloer eenmaal ligt, dan komt het er vast niet snel van. Een PVC vloer is een uitstekende vloer om te combineren met vloerverwarming. Voor een optimale warmtegeleiding tussen vloerverwarming en PVC kunt u het beste alle vloerdelen direct op de bestaande ondergrond verlijmen. Hiervoor dient de ondergrond wel eerst geëgaliseerd te worden, omdat u anders oneffenheden door het PVC heen kan gaan zien.

Een tijdrovende klus voor de particulier, maar in een handomdraai gefixt door een professional. De Vloerenman legt al jaren PVC vloeren in combinatie met vloerverwarming en kan ook uw project overnemen. Informeer naar de mogelijkheden via onderstaande button.

Vrijblijvende afspraak inplannen

De voordelen van een PVC vloer

Onder zowel particulieren als bedrijven is een PVC vloer een populaire keuze en dat komt voornamelijk door:

Daarentegen zijn er enkele kanttekeningen te maken bij PVC vloeren:

Soorten PVC vloeren bij de Vloerenman

PVC vloeren kenmerken zich onder andere door hun veelzijdigheid, omdat nagenoeg iedere look na te maken is op PVC. De vloerdelen zijn dan ook amper van echt te onderscheiden. Van licht en donker houtlook tot betonlook en van visgraat tot walvisgraat. Voor iedereen is er een stijl en zelfs binnen één stijl zijn er veel verschillende kleuren beschikbaar.

PVC vs laminaat

Wilt u een nieuwe vloer in uw woning of bedrijfspand laten leggen, maar twijfelt u nog tussen een vloer van PVC of laminaat? We geven u graag een aantal voordelen van PVC ten opzichte van laminaat. Ten eerste is PVC beter bestand tegen water en vocht. Ten tweede maken PVC vloerdelen geen geluid als u eroverheen loopt. Als laatste is PVC dankzij zijn slijtlaag krasvast en gemaakt om veel belopen te worden.

Een PVC vloer is in alle gevallen duurzaam, terwijl bij laminaat de duurzaamheid wordt bepaald door kwaliteit. Wilt u er 100% zeker van zijn dat u een hoogwaardige vloer kiest die lang meegaat en veel geluid dempt, kies dan voor een PVC vloer.

Belakos Palazzo 730

PVC visgraat (legmethode)

Een van de bekendste patronen is de visgraat, waarbij de PVC vloerdelen haaks op elkaar worden gelegd en zo de kenmerkende punt laten zien. Bij de Vloerenman hebben we een ruim assortiment aan PVC vloeren die in het visgraatpatroon gelegd kunnen worden.

Meer lezen over hoe u zelf een PVC vloer in een visgraatmotief legt

Wilt u al onze soorten PVC visgraat in het echt bekijken? Maak dan nu een afspraak en kom langs bij onze showroom in IJsselstein. Hier leiden we u graag rond, krijgt u antwoord op uw vragen en vindt u de perfecte vloer voor in uw woning.

Belakos Palazzo 730

Hongaarse punt PVC (legmethode)

Redelijk gelijk aan de visgraat, maar een tikkeltje onbekender, is de Hongaarse punt. Soms worden deze twee door elkaar gehaald, maar het verschil is duidelijk zichtbaar in de punt. Bij deze legmethode leggen we de brede kant van de vloerdelen tegen elkaar. Hongaarse punt PVC gaat net als visgraat PVC uitstekend samen met vloerverwarming.

Belakos Palazzo 730

Walvisgraat PVC (product)

Walvisgraat PVC is op bijna alle vlakken hetzelfde als PVC visgraat. Het grootste verschil zit hem in de grootte van de vloerdelen. Bij walvisgraat PVC zijn de vloerdelen een stuk breder en langer. Populaire afmetingen zijn 15×90 cm en 20×120. Ook hebben ze een voelbare structuur en zijn ze amper van echt hout te onderscheiden.

Belakos Palazzo 730

Click PVC

PVC vloeren met een klikverbinding (click PVC) zijn voor de particulier het gemakkelijkste te leggen. U ‘klikt’ de vloerdelen namelijk eenvoudig in elkaar en u hoeft daarbij geen gebruik te maken van lijm om de vloerdelen aan de geschikte ondervloer te bevestigen.

De vloerdelen zijn ietsje dikker dan de vloerdelen van plak PVC, omdat er een kliksysteem aan is bevestigd. Een ander groot voordeel van click PVC is dat u de vloer ook weer heel makkelijk demonteert en hem dus mee kunt verhuizen naar uw nieuwe woning. Wilt u de PVC vloer combineren met vloerverwarming, dan kunt u echter beter kiezen voor plak PVC.

Belakos Palazzo 730

Plak PVC

Plak PVC is voor particulieren lastiger om zelf te leggen, omdat 1) u de ondervloer goed moet egaliseren en 2) u de vloerdelen aan de ondervloer moet verlijmen. Daarentegen zorgt plak PVC om deze redenen wel voor een strakker resultaat. Ook is de vloer steviger gelegd en hierdoor maakt hij geen geluid als u eroverheen loopt. U kunt specifiek voor plak PVC kiezen als u:

  • Goede warmtegeleiding wilt in combinatie met vloerverwarming
  • Volledige vrijheid wilt hebben wat betreft het legpatroon van de PVC vloer

PVC betonlook

Minder bekend dan de PVC vloer met houtlook is een PVC betonlookvloer. De industriële uitstraling van beton, maar met alle voordelen van PVC. Zo kan ook PVC betonlook uitstekend gecombineerd worden met vloerverwarming en is het haast niet van echt beton te onderscheiden. Deze stijl komt echt tot zijn recht in meer industriële interieurs waarbij metalen, zwart en houttinten de boventoon voeren.

Belakos Palazzo 730

PVC vloer houtlook

Heel veel van onze PVC vloerdelen hebben een houtlook. De één wat grijzer, de ander levendig bruin. Voor iedereen is er dus een mooie PVC vloer met houtlook verkrijgbaar. Ook als u nog niet helemaal weet waar uw voorkeur naar uitgaat, dan kunnen we u assisteren. Onze vloerspecialisten maken aan de hand van onder andere uw interieur en wensen een selectie vloeren met houtlook voor u om uit te kiezen.

Belakos Palazzo 730

Onderhoud PVC vloer

Een PVC vloer is een van de makkelijkste soorten vloeren om te onderhouden. Voor een mooie vloer en een verlengde levensduur kunt u de volgende onderhoudstips toepassen:

PVC vloer kopen bij de Vloerenman

Van alleen de PVC vloer tot onze legservice (al dan niet in combinatie met vloerverwarming). De Vloerenman is u op werkelijk alle mogelijke manieren van dienst. En weet u nog niet welke vloer de beste is voor uw pand, dan staan onze vloerspecialisten voor u klaar met gedegen advies op basis van uw huidige interieur en wensen.

 

Vrijblijvende afspraak inplannen

 

Over de Vloerenman

De Vloerenman verzorgt al sinds 1999 complete tegelvloeren. We verkopen de vloertegels, leggen ze in uw woning en wanneer gewenst installeren we zelfs uw nieuwe vloerverwarming. We verzorgen uw hele vloer, zodat u zich kunt focussen op andere zaken.

We verkopen niet alleen tegels, we verkopen complete vloeren.

Showroom openingstijden

Maandag
Gesloten
Dinsdag
10:00 – 17:00
Woensdag
10:00 – 17:00
Donderdag
10:00 – 17:00
Vrijdag
10:00 – 17:00
Zaterdag
10:00 – 17:00
Zondag
Gesloten

Adres- en contactgegevens

De Vloerenman
IJsselstraat 10-12
3401 DK IJsselstein

030 687 34 87[email protected]

Sitemap Privacy- en cookieverklaring Algemene voorwaarden

Start chat
Heeft u een vraag?
Hallo, hoe kunnen wij u van dienst zijn?