De Vloerenman
4,7 / 5
(75 waarderingen)
De Vloerenman logo

Hoe keramische houtlook tegels schoonmaken?

Het nadeel van veel vloeren in huis is dat ze snel vies worden en wekelijks goed schoongemaakt moeten worden. Niemand heeft daar ooit écht zin in, maar het moet wel gebeuren. Om zo min mogelijk tijd te besteden aan het schoonmaken van uw vloer, zijn keramische (houtlook) tegels ideaal. Ze zijn namelijk heel onderhoudsvriendelijk.

In dit blog vertellen we u precies welke soort onderhoudsbeurt u wanneer dient uit te voeren en welke reinigingsmiddelen u hiervoor kunt gebruiken om uw keramisch parket jarenlang in nieuwstaat te houden.

 

Waarom zijn keramische vloertegels zo onderhoudsvriendelijk?

Keramische houtlook tegels zijn makkelijk te onderhouden. Keramiek wordt namelijk gemaakt van zuivere minerale grondstoffen. Hieronder vallen klei en zand afkomstig uit groeves. In de juiste verhouding wordt de klei op hoge temperatuur gebakken, waardoor de poriën dichtbranden. Dit maakt dat vuil, bacteriën en vloeistoffen niet in keramische vloertegels kunnen trekken. Alles blijft op het oppervlak liggen en is makkelijk met een doek van de tegels te verwijderen. Dit is een groot voordeel van keramische vloeren.

Soorten schoonmaakbeurten

Het is belangrijk om het juiste onderhoud op het juiste moment uit te voeren. Hieronder staat alles beschreven over de verschillende soorten onderhoudsbeurten en wanneer die uitgevoerd kunnen worden voor keramische houtlook tegels.

Wekelijkse reinigingsbeurt (vegen en dweilen)

In een week tijd hoopt vuil op en wordt uw vloer steeds viezer. Het fijne aan keramisch parket is dat het vuil niet in de tegels kan trekken en ze daarom makkelijk schoon te maken zijn.
Ga eerst met een bezem of stofzuiger over uw vloer heen en dweil hem vervolgens met (lauw)warm water en een licht zuurhoudend product, zoals een scheutje schoonmaakazijn. Droog daarna de tegels om geen strepen te krijgen.

Grote onderhoudsbeurt van uw keramische tegels

Een grotere schoonmaakbeurt met een stoomapparaat is niet in alle situaties nodig.
Maar als u het wenst, dan kan het zeker goed zijn voor uw keramische tegels. Onzichtbaar vuil dat zich heeft vastgehecht aan de vloer, komt hierdoor namelijk los van de grond en is veel makkelijker te verwijderen.

Schoonmaken nadat er eten of drinken gemorst is

Heeft u keramische houtlook tegels over de gehele begane grond liggen? Als u eten, drinken of een andere vloeistof morst op uw vloer, dan heeft u alle tijd om het te verwijderen.
Komt er spaghettisaus in uw voegen terecht? Dan is het verstandig om snel te handelen, omdat voegen kwetsbaarder zijn. We raden u aan om de voegen voor de zekerheid te impregneren. Zo voorkomt u dat hier vuil in kan trekken.

Gebruik de juiste reinigingsmiddelen

Niet gebruiken

  • Vette schoonmaakmiddelen (groene zeep, allesreiniger en was)
  • Schuursponzen

 

Wel gebruiken

  • Lauw(warm) water met een scheutje schoonmaakazijn
  • Voeg impregneer
  • Keramische tegelreiniger
  • Schoonmaak- en droogdoek

Over de Vloerenman

De Vloerenman verzorgt al sinds 1999 complete tegelvloeren. We verkopen de vloertegels, leggen ze in uw woning en wanneer gewenst installeren we zelfs uw nieuwe vloerverwarming. We verzorgen uw hele vloer, zodat u zich kunt focussen op andere zaken.

We verkopen niet alleen tegels, we verkopen complete vloeren.

Showroom openingstijden

Maandag
Gesloten
Dinsdag
10:00 – 17:00
Woensdag
10:00 – 17:00
Donderdag
10:00 – 17:00
Vrijdag
10:00 – 17:00
Zaterdag
10:00 – 17:00
Zondag
Gesloten

Adres- en contactgegevens

De Vloerenman
IJsselstraat 10-12
3401 DK IJsselstein

030 687 34 87[email protected]

Sitemap Privacy- en cookieverklaring Algemene voorwaarden

Start chat
Heeft u een vraag?
Hallo, hoe kunnen wij u van dienst zijn?