4,7 / 5
(75 waarderingen)
De Vloerenman logo

PVC vloer of keramische houtlook tegels?

Twijfelt u tussen een nieuwe vloer van PVC of keramiek? In dit blog komt u alles te weten over de verschillen en de unieke eigenschappen van deze twee totaal verschillende vloeren.

Voordat we beide vloeren tegenover elkaar zetten, nemen we graag een aantal overeenkomsten met u door. Ten eerste zijn PVC en keramische vloerdelen verkrijgbaar in allerlei kleuren, reliëfs en afmetingen. De mogelijkheden qua uitstraling zijn eindeloos. Wilt u bijvoorbeeld een vloer met een houten, betonnen of natuurstenen look? Beide vloeren zijn in dit geval een goede keuze.

Ten tweede zijn PVC en keramiek ook in allerlei patronen te leggen. De populairste legmethodes van dit moment zijn het visgraatpatroon, de Hongaarse punt en het welbekende plankenpatroon.

Ten derde kunnen PVC tegels en keramische tegels bijna overal in huis worden gelegd. De woonkamer, het toilet, de slaapkamer, de keuken en de hal zijn populaire plekken om een vloer van PVC of keramiek te (laten) leggen.

Kom alles te weten over PVC en keramiek

Op het gebied van toepassingsmogelijkheden en uiterlijk hebben beide vloeren veel overeenkomsten, maar wat zijn nu de verschillen en kunnen we ook zeggen dat de ene soort significant beter is dan de andere? Hieronder beantwoorden we al deze vragen en komt u meer te weten over de eigenschappen van PVC tegels en keramische houtlook tegels.

Hoe worden PVC vloerdelen gemaakt?

Om een PVC vloer te maken zijn de grondstoffen chloor en etheen nodig. De stof die voortkomt uit de combinatie van etheen en chloor heet dichloorethaan. Van deze stof wordt het monomeer vinylchloride gemaakt, dat na de polymerisatie voor 90% wordt omgezet in PVC.

De opbouw van een PVC vloer is in principe altijd hetzelfde. PVC bestaat uit drie delen: de onderste laag, de filmlaag en de toplaag. De filmlaag van het vloerdeel zorgt voor de specifieke look (beton, hout of natuursteen) en wordt beschermd door de toplaag. De rug wordt gemaakt van het stevigste PVC en geeft het vloerdeel zijn stabiliteit.

Hoe worden keramische houtlook tegels gemaakt?

Keramiek wordt gemaakt van zand en klei. Deze grondstoffen worden gebakken op hoge temperaturen van tussen de 1.000 en 1.250 °C. Aan het keramiek worden mineralen toegevoegd, wat het eindresultaat nog robuuster en steviger maakt.

Keramische tegels zijn opgebouwd uit twee delen: de onderlaag en de toplaag. De toplaag zorgt voor de natuurlijke uitstraling van de tegel (beton, hout of natuursteen) en kan elke kleur krijgen.

Voordelen PVC vloer en keramische houtlook vloer

PVC tegels Keramische houtlook tegels
Duurzaam

Krasvast

🗴

Slijtvast

Kleurvast

🗴

Bestand tegen hoge temperaturen

Vuurvast

🗴

Realistische, natuurlijke uitstraling

Warmtegeleidend

Warmtevasthoudend

Geschikt voor vloerverwarming

Makkelijk schoon te houden

Geluiddempende werking

🗴

Makkelijk te vervangen

🗴

Vlekbestendig

Waterbestendig

* Click PVC is vrij makkelijk te verwijderen, maar plak PVC niet.

Overeenkomstige nadelen

Welke vloersoort is beter: PVC of keramiek?

Aan de hand van de bovenstaande tabel, kunnen we u helaas geen eenduidig antwoord geven op de vraag welke vloersoort beter is. Welk materiaal u het beste vindt, hangt namelijk af van uw situatie en welke voordelen u het zwaarst vindt wegen.

Heeft u nog vragen of kunnen we u voorzien van advies? Neem dan contact met ons op via 030 687 3487 of [email protected]. U kunt ook langskomen in de showroom om de verschillende soorten PVC vloeren en keramische houtlook tegels te bezichtigen.

 

Over de Vloerenman

De Vloerenman verzorgt al sinds 1999 complete tegelvloeren. We verkopen de vloertegels, leggen ze in uw woning en wanneer gewenst installeren we zelfs uw nieuwe vloerverwarming. We verzorgen uw hele vloer, zodat u zich kunt focussen op andere zaken.

We verkopen niet alleen tegels, we verkopen complete vloeren.

Showroom openingstijden

Maandag
Gesloten
Dinsdag
10:00 – 17:00
Woensdag
10:00 – 17:00
Donderdag
10:00 – 17:00
Vrijdag
10:00 – 17:00
Zaterdag
10:00 – 17:00
Zondag
Gesloten

Adres- en contactgegevens

De Vloerenman
IJsselstraat 10-12
3401 DK IJsselstein

030 687 34 87[email protected]

Sitemap Privacy- en cookieverklaring Algemene voorwaarden

Start chat
Heeft u een vraag?
Hallo, hoe kunnen wij u van dienst zijn?