4,7 / 5
(75 waarderingen)
De Vloerenman logo

9 redenen om te kiezen voor houtlook tegels

De verschillende soorten vloeren die u potentieel kunt leggen in uw badkamer, woonkamer, slaapkamer, toiletruimte, gang en keuken lijken in de afgelopen 20 jaar exponentieel te zijn toegenomen. Er zijn veel geschikte materialen, afwerkingen, maten, vormen en legpatronen bijgekomen, waardoor er voor ieder interieur wel een bijpassende vloer te vinden is.

Een van die ‘nieuwe’ vloeren bestaat al langere tijd, maar is de afgelopen jaren echt populair geworden om te leggen in woningen dankzij een nieuwe look: keramische tegels met een houten uitstraling, ook wel houtlook tegels genoemd. Bij de Vloerenman zijn we enorm fan van deze soort tegels. We leggen u heel graag uit waarom we ze zo goed vinden door de voordelen met u te delen.

#01. Geen last meer van vlekken

Keramische tegels hebben een hoge dichtheid en beschikken ook over een beschermende toplaag, waardoor vlekken op het oppervlak van de tegels blijven liggen en niet in de vloer trekken.

#02. Goed bestand tegen krassen en slijtage

Keramiek is ontzettend kras- en slijtvast. Hierdoor ziet uw vloer er na jarenlang en intensief gebruik nog steeds fantastisch uit, mits u hem goed onderhoudt.

#03. Vuur en hoge temperaturen hebben geen effect op het materiaal

Omdat keramiek ontstaat door verhit te worden, zijn de keramische tegels vuurvast en kunnen ze hoge temperaturen goed weerstaan. Als u een openhaard in de woonkamer heeft, zijn keramische houtlook tegels echt een must.

#04. Waterbestendig

Keramiek heeft een lage porositeit. Hierdoor zijn keramische houtlook tegels geschikt om gelegd te worden in de badkamer, de keuken of zelfs de douchecabine. U kunt er ook een houtlook terras mee maken.

#05. Warmtegeleidend en -vasthoudend

Keramiek is een uitstekende warmtegeleider, waardoor er weinig warmte verloren gaat. Ook houden keramische tegels warmte voor lange tijd vast. Ideaal dus als u vloerverwarming onder uw nieuwe vloer aanlegt.

#06. Uitstraling niet te onderscheiden van echt hout

Keramische houtlook tegels zijn qua uitstraling identiek aan eiken parket. Daar komt bij dat keramische tegels in veel meer natuurlijke kleuren beschikbaar zijn.

#07. Onderhoudsvriendelijk

Keramische vloertegels zijn makkelijk schoon te krijgen met water en een neutraal schoonmaakmiddel. Gemorste vloeistoffen dringen ook niet in de tegels, waardoor al het vuil op het oppervlak blijft liggen.

#08. Gaat levenslang mee

Keramiek is een uiterst duurzaam materiaal. Een vloer van keramiek gaat daarom met het juiste onderhoud uw hele leven mee.

#09. Kleurvast

Zonlicht heeft geen effect op de kleur van onze keramische houtlook tegels.

Tips voor het vinden van de juiste houtlook tegels

Nu u weet wat de voordelen zijn van keramische houtlook tegels en waarom we bij de Vloerenman zo’n fan zijn van deze soort vloeren, is het tijd om uw eigen vloer uit te zoeken. Bent u voor het eerst op zoek naar een nieuwe vloer en weet u niet hoe u de perfecte houtlook tegel kunt vinden? Geen zorgen, we geven u hieronder een aantal tips.

Tip 1: laat u inspireren op onze Pinterest-pagina.

Tip 2: vergelijk de kleuren in ons online aanbod.

Tip 3: kom langs in onze showroom en bezichtig alle verschillende soorten.

Tip 4: vraag om persoonlijk advies als u in de showroom bent of bel 030 687 3487.

 

Over de Vloerenman

De Vloerenman verzorgt al sinds 1999 complete tegelvloeren. We verkopen de vloertegels, leggen ze in uw woning en wanneer gewenst installeren we zelfs uw nieuwe vloerverwarming. We verzorgen uw hele vloer, zodat u zich kunt focussen op andere zaken.

We verkopen niet alleen tegels, we verkopen complete vloeren.

Showroom openingstijden

Maandag
Gesloten
Dinsdag
10:00 – 17:00
Woensdag
10:00 – 17:00
Donderdag
10:00 – 17:00
Vrijdag
10:00 – 17:00
Zaterdag
10:00 – 17:00
Zondag
Gesloten

Adres- en contactgegevens

De Vloerenman
IJsselstraat 10-12
3401 DK IJsselstein

030 687 34 87[email protected]

Sitemap Privacy- en cookieverklaring Algemene voorwaarden

Start chat
Heeft u een vraag?
Hallo, hoe kunnen wij u van dienst zijn?