Portugese tegels

Portugese tegels kenmerken zich door een enorme diversiteit aan kleuren en opdrukken. Juist die variatie maakt dat deze handgemaakte tegels elke ruimte van een geheel eigen stijl en sfeer voorzien. Speels, stijlvol, kleurrijk… Portugese tegels kunnen zowel in de woonkamer, de slaapkamer, de badkamer als de keuken worden toegepast.

De Vloerenman heeft een prachtige collectie sierranden en decoratietegels. Portugese tegels zijn leverbaar als vloertegels en als wandtegels. In combinatie met de pastelgekleurde Portugese tegels kunt u iedere ruimte een unieke, bijzondere uitstraling geven.

Hieronder een greep uit de uitgebreide collectie die wij voor u kunnen leveren:

Oorsprong

De tegels, ook wel bekend als Portugese cement tegels, zijn van oorsprong een Andalusische kunstvorm. Deze kunstvorm is ontstaan onder invloed van de Moren. Zowel Portugal als Spanje stonden vanaf het jaar 711 onder invloed van deze bevolkingsgroep. Portugese tegels worden dus al zo’n 1400 jaar gemaakt!

Eigenschappen & onderhoud

Portugese tegels zijn kwetsbaarder dan keramische tegels. Dat heeft te maken met de lagere (ca. 900 0C) baktemperatuur. De toplaag van marmerpoeder maakt de tegels poreus. Bij geïmpregneerde tegels is de toplaag beschermd tegen vlekken en vocht.

De Vloerenman is u graag van dienst met een op maat gemaakt onderhoudsadvies. Passende onderhoudsmiddelen zijn uit voorraad leverbaar en prettig geprijsd. Het plaatsen van Portugese tegels is een specialistisch werkje wat de Vloerenman u graag uit handen neemt. Maar ook als u niet van onze diensten gebruik maakt, voorzien wij u vanzelfsprekend van advies en de juiste tegellijm voor Portugese tegels.

Laat u inspireren

Wilt een bijzondere vloer? Uw keukenwand een speels en kleurrijk aanzien geven? Van uw badkamer een echte eyecatcher maken? Bezoek onze showroom te IJsselstein en laat u inspireren door onze grote collectie Portugese tegels. Vanzelfsprekend staan wij paraat om u nader te informeren of een passend aanbod te doen.