Mozaïek tegels

Klassieke mozaïek tegels van natuursteen ìn de keuken, vrolijke gekleurde keramiek tegels in de woonkamer en glasmozaïek tegels in de badkamer. Speels of stijlvol gecombineerd met wandtegels of vloertegels, de mogelijkheden van mozaïek zijn eindeloos.

Niet alleen de toepasbaarheid van mozaïek tegels is divers, ook het kleurenpalet van de keramische tegels en het glasmozaïek is eindeloos. De Vloerenman biedt een uitgebreid gamma in alle stijlen, kleuren en afmetingen.


Hieronder een greep uit de uitgebreide collectie mozaïektegels die wij u kunnen leveren:
 

Glasmozaïek

Het bekende ondoorzichtige glasmozaïek wordt van tot meer dan 1000 ° C verhit silica (kwartszand) gemaakt. Voor felle kleuren als rood, geel en oranje wordt Cadmium toegevoegd. Glasmozaiek is verkrijgbaar in de maten: 1 * 1cm, 2 *2 cm, 2,5 * 2,5 cm en de 5*5 cm. Tijdens het afkoelingsproces kunnen wat minuscule oneffenheden in het glasmozaïek ontstaan. De merken die wij voeren hanteren strenge eisen aan het productieproces. Zo kan de hoogste kwaliteit worden gegarandeerd.

Keramisch mozaiek

Keramisch mozaïek wordt van heldere porseleinaarde gemaakt. Deze wordt onder hoge druk in de juiste vorm geperst, gekleurd, van een glazuurlaag voorzien en bij een temperatuur van meer dan 1.000 °C. in de oven gebakken.

Keramisch mozaïek is verkrijgbaar in zowel een matte als glanzende versie en in alle maten en vormen die maar denkbaar zijn. Voor alle varianten mozaïek tegels geldt dat het makkelijk schoon te houden is.